work it work it that’s our game
nl / en

Who's Hustlin'

CAROLINE CRACCO

Caroline Cracco vertelt over tietjes. “Dat je van die puntjes door een shirtje heen ziet. Beetje gek.” Amai?!

DOORZETTINGSVERMOGEN

Het gaat hier natuurlijk over haar tekenstijl. Met een Vlaams accent vertelt ze enthousiast over haar werk. Haar studio is als een levendige collage, met eigen werk uitgestald in een DIY constructie van kratjes. In het midden een computer en een tekentafel. “Dat is mijn methode. Ik wil het eerst tekenen, daarna pas scannen en digitaal uitwerken.”

Caroline Cracco heeft een positieve vibe en een flinke dosis talent. Als ze eenmaal in de juiste flow zit, is ze niet te stoppen. “Ik moet mezelf dan dwingen om het werk neer te leggen. Maar als ik een deadline heb, ga ik door tot het klaar is. Zelfs als ik ‘s nachts moet werken. Je kunt me daarop vertrouwen.”

Ze is klein van stuk maar groots in haar doorzettingsvermogen. Een vechtlust die ze ontwikkelde tijdens haar studie. “Ik heb toen alles gegeven. Dat typeert me, ik bijt me in dingen vast. Na mijn afstuderen was ik toe aan vakantie en ben ik een half jaar gaan reizen met mijn vriend.” Ze kwam uitgerust en vol motivatie terug in de lage landen, en startte als zzp’er.

HUSTLE CREATIVES

Van vechtlust XL naar Vechtclub XL, want daar leerde ze Maxime en Thijs kennen. A match made in heaven. Dus toen de mannen Hustle Creatives oprichtten, vroegen ze Caroline Cracco erbij. Caroline hecht veel waarde aan haar contacten binnen Hustle Creatives. “Hustle is heel creatief, dat spreekt me aan. Het gaat echt om de kwaliteit.”

Wat maakt Caroline een echte Hustler? “Mijn expertise is niet per se film, maar misschien is dat juist mijn ding. My kind of view.” Caroline Cracco is een ster in illustraties, animaties en infographics. Maar shinen doet ze ook als art director, voor onder andere de Kipling stopmotion video’s.

Ze krijgt energie van de afwisseling in haar werk. Zo hing haar werk in abri’s op het station, illustreerde ze een boekcover en verscheen haar werk in tijdschriften. “Vooral in het begin stond ik dan in de winkel te bladeren en liet ik mijn werk zien aan de caissière. Kijk dat heb ik gemaakt!”

FIEP WESTENDORP

Alledaagse dingen zijn een bron in inspiratie. Caroline Cracco vindt het heerlijk om vanaf een terras mensen te kijken. Hoe ze lopen; hoe ze doen. Gekke loopjes en specifieke kleine details. Haar grote voorbeeld is Fiep Westendorp. “Ik vind het mooi hoe zij humor in die karaktertjes stopt.”

Als je dacht dat ze alleen achter haar bureau zit, dan heb je het mis. Dit eigenzinnige tekentalent is regelmatig in het wild te bewonderen, op beurzen en markten in Utrecht en omgeving. Voor een custom made Cracco, klaar terwijl u wacht.

Who's Hustlin'