if you can dream it we can do it
nl / en

Who's Hustlin'

JURGEN VAN HARSKAMP

“Ik ben Jurgen. Ik ben muzikant en verslaafd aan muziek en alles wat daarbij hoort.”

Vanaf de basisschool was het zijn droom al om muziek te maken. Hij bespeelde tien jaar lang de hobo, maar de puberteit, punk en Rainbows van Radiohead bracht daar verandering in. “Wat een geweldige sound, zo vet!”

MUZIEK IS EEN BELEVING. MUZIEK MOET JE DOEN.

Hij groeide op in Ede en zodra hij zijn diploma had, vertrok hij naar het Conservato- rium in Den Haag. Vrienden van hem studeerden sonologie. “Zo kwam ik in contact met elektronische muziek en die liefde is alleen maar groter geworden.”

Zijn kennis van klassieke muziek komt goed van pas, omdat hij weet hoe instrumen- ten moeten klinken en hoe hij ze kan namaken met samples. Dat geeft hem vrijheid.

“Ik ben een vreselijke kampvuur gitarist. Ik ken misschien twee liedjes.” Liever gaat hij op zoek naar iets dat er nog niet is. Hij speelt in twee bands en maakt elektroni- sche muziek. In het Concertgebouw geeft hij workshops klassieke muziek aan groe- pen en scholieren. Voor Hustle maakt hij muziek bij video’s.

A LITTLE LESS CONVERSATION

Als je op vakantie kon in iemands hoofd, dan is het muzikale brein van Jurgen een interessante bestemming. Zijn oren horen elke klank, hersengolven zijn geluidsgol- ven, het hart pompt een aanstekelijke beat en hij ademt muziek. Het enthousiasme spuwt door zijn gretige ogen naar buiten.

Zijn grote droom is om muziek te maken voor een korte film of docu. De Nederland- se producer Junkie XL is daarin een inspiratie voor hem. “Ik zou graag een muziek- stuk tekenen voor een groot orkest. Dat mensen zeggen ‘Jemig, die muziek zou ik ook los van de film willen horen’.”

HUSTLE CREATIVES

Twee jaar geleden vroeg Ruud hem of hij nog een sample had liggen voor een Hust- le video. Zo is het balletje gaan rollen. Intussen heeft Jurgen sounddesign gedaan voor onder andere Kipling, 48H Aard, Ziggo en HEMA.

“Dat je met zoveel elementen en mensen samen kunt communiceren en iets vets kunt maken. Zoals mieren bruggen kunnen bouwen. Als je dat tof vindt ben je een echte Hustler.”

Who's Hustlin'