purveyors of timeline bling
nl / en

Who's Hustlin'

LOU VAN LIEBERGEN

Lou van Liebergen, born and raised in Utrecht, mag je wakker maken voor onbeperkt spareribs of een LAN-party. “Vroeger gamede ik veel met vrienden. Maar toen werd iedereen volwassen, behalve ik.”

Op de laatste LAN party kwam één vriend opdagen, de rest zegde af vanwege vriendinnen en schoonfamilies. “De wereld is een koude en kille plek.”

Hij studeerde Bedrijfscommunicatie en Politicologie. Daarvoor was hij reservist bij de Landmacht. “Mijn leukste bijbaantje ooit.” In de weekenden en avonden was hij daar te vinden. Maar het leger bleek uiteindelijk niet te zijn wat hij wilde. “Ik ben wel blij dat ik het uitgezocht heb.”

THE NIGHTRIDERS

Tijdens zijn studie vond hij een stage bij HUmedia. Daar maakte hij met Thijs Tuijt absurdistische filmpjes voor een klein publiek. “In een klein hokje rare shows opnemen. Daar heb ik Thijs heel goed leren kennen.” De stagebegeleider zat regelmatig met zijn handen in het haar. “Het was een speeltuin.”

Dit gouden duo kreeg een vervolg, toen zij samen als The Nightriders op pad gingen om nachtelijk Nederland op Radio 1 te verslaan. Gewapend met een microfoon reden ze tussen 2:00 en 6:00 van terreurdreigingen op Schiphol, naar shoarmatenten en Harry Potter Marathons. En nu nog brengt zijn werk hem in uiteenlopende situaties.

Hij wisselt zijn dagen bij Hustle Creatives af met Rambam. “Dat was altijd mijn lievelingsprogramma en een droom om daar te werken. Een mooie combinatie tussen satire en scherpe onderzoeksjournalistiek.” Lou is blij in deze driehoek van corporate video, commercial en tv.

MOOIE FILMPJES LEKKER LEUK

Vanaf het begin is hij bij Hustle Creatives betrokken geweest. “Als politicoloog heb ik interesse hoe de samenleving zichzelf reguleert. Het was een uitdaging om de organisatie zo plat en efficiënt mogelijk te maken.”

“Hustle is geworden wat ik ervan gehoopt had. Namelijk met leuke mensen leuke dingen maken.” Het soms eenzame bestaan als zzp’er hield hij maar kort vol. “Het is fijn om met meerdere disciplines te werken. Dat je iets bedenkt en dat iemand anders het nog vetter uitvoert dan jij had kunnen verzinnen.”

Who's Hustlin'