fun sweat and cheers
nl / en

Who's Hustlin'

SANDER VAN ZESSEN

Sander van Zessen laat zich leiden door liefde. Het bracht hem van Alphen aan de Rijn naar Utrecht en all the way to the Big Apple. Gelukkig kwam deze guy weer back naar the Netherlands. Ready to hustle.

Tijdens zijn studie aan de HKU liep Sander van Zessen onder andere stage bij MTV Networks. Een klein team waar hij vrijgelaten werd in werk en creativiteit. “Het was best tof om eigen werk op tv te zien,” vertelt Sander van Zessen trots.

BREDE INTERESSE

3D animatie deed Sander van Zessen hobbymatig altijd al. Na het behalen van zijn diploma aan de HKU, ging hij direct terug naar zijn oude liefdes. Animatie, 2D, 3D, ontwerp en graphics.. Ze hebben allemaal een plekje in zijn Hustle-hart veroverd.

Het leuke aan zijn werk vindt hij de afwisseling en constante ontwikkeling. “Het is leerzaam om te zien hoe mensen doen, wat de planning is en het proces. Elke keer krijg ik een kijkje in de keuken.”

Inspiratie vindt hij bij animatoren wereldwijd, vakidioten, kunstenaars en mensen die hij bewondert. In het bijzonder Sander van Dijk, ook een Motion Graphic Designer. “Hij inspireert me qua werk en omdat het een Nederlander is. Maar ook omdat het een Sander is!”

THE BIG APPLE

Trots is Sander van Zessen op de stap die hij zette om als freelancer in New York te werken. Hij verhuisde daarheen voor zijn toenmalige vriendin. Aldaar kreeg hij de gelegenheid om mee te werken bij grote bedrijven. “Vooraf was het spannend, ik wist niet wat er op mijn pad zou komen. Achteraf was het een top tijd.” Het leverde hem meer zelfvertrouwen en nieuwe ervaringen op, die hij mee terug nam naar Nederland.

LIEFDE VOOR HET VAK

Zijn kracht is een juiste balans van technische interesse en creativiteit. Sander is visueel ingesteld, met een goed gevoel voor vorm en beeld. Daarnaast heeft hij technische kennis van ingewikkelde software.

Hij begint zijn dagen met koffie en gaat dan aan slag. After Effects, Cinema 4d, Photoshop en Illustrator kennen geen geheimen voor hem. Soms plant hij een creatieve dag voor zichzelf. Hij probeert dan een nieuwe tool of iets anders dat hij leuk vindt. “Niet compleet willekeurig,” vertelt hij lachend. “Altijd werkgerelateerd.”

Who's Hustlin'