fun sweat and cheers
nl / en

Who's Hustlin'

THIJS TUIJT

Het lange lijf van Thijs Tuijt valt meteen op. Van grote hoogte kijken twee blauwe ogen de wereld in. Met zijn nek torent hij overal boven uit. “Ik hoor van de jongens op de voetbal dat ik op een giraffe lijk. Iets met het loopje.”

Hij groeide op in Den Haag, woont in Utrecht en zijn voetbalhart ligt in Amsterdam. Dat is Thijs Tuijt, the brains behind the Hustle.

Tijdens zijn studie ontwikkelde Thijs Tuijt een fascinatie voor het maken van filmpjes. Zijn skills werden beter en hij kreeg er plezier in. De kritiek die hij kreeg veranderde langzaam in waardering, dat als pokon werkte voor zijn talent. “Het begon als een hobby en is uitgegroeid tot het imperium dat het nu is,” vertelt hij lachend.

WHISTLE WHILE YOU HUSTLE

The only way was up, tot hij een plafond bereikte. Grote toffe projecten gingen aan zijn eenmanszaak voorbij. Samen met Maxime van der Maesen wilde Thijs daar verandering in brengen. Zo ontstond Hustle Creatives, een creatief collectief van bewezen freelancers met een focus op online video. “Ik vind het vooral belangrijk dat andere creatieven niet voor ons werken, maar met ons.”

Thijs Tuijt is trots op Hustle Creatives. Dat het ondanks de drukke agenda’s, elke keer weer lukt om samen klussen uit te voeren. Zoals toen Hustle Creatives te maken kreeg met strakke deadlines voor Ziggo. “Work hard, play hard. Zo werkt het wel.”

DROOM

Zijn brede kennis zet hij in om verhalen te vertellen en over te brengen. Hij pakt je in met beeld, maar net zo makkelijk met zijn zwoele voice over voice. Geef hem een glas whisky en zijn ABN vervormt moeiteloos naar het Haags.

In veel gevallen blijft Thijs Tuijt chill en relaxt. Maar als het om Ajax gaat loopt hij met zijn hoofd in de wolken. “Ik heb jarenlang een seizoenkaart gehad. En nog steeds ben ik voor een wedstrijd de hele dag in spanning.” Zijn droom is om een branded content serie te maken over Ajax.

HUSTLE CREATIVES

Filmen, editen, productie, dingen regelen, fixen en onderweg zijn. “Het gaat alle kanten op.” Thijs Tuijt is een echte Hustler. Met zijn creativiteit en de juiste mindset brengt hij mensen bij elkaar. “Leven op intuïtie, met goede mensen op de goede plek; Hustlen doen we samen.”

Who's Hustlin'