here to have fun
nl / en

Who's Hustlin'

MAARTEN VINK

Vinkie is nog maar dertig lentes jong en onderneemt nu al meer dan de helft van zijn leven. Het ondernemersbloed ging al jong stromen bij Maarten.

Op zijn twaalfde draaide hij als dj op klassenfeestjes. Het bedrijf dat hieruit groeide, verkocht hij op zijn twintigste. Daarna gaf hij zeilles, opende een webshop, werkte als online marketeer en bedacht een SEO webtool.

Zo is Maarten, een entrepeneur die zoekt naar kansen en leeft voor groei. Prestatiedrang heeft hij niet. Het gaat hem om de energie die hij krijgt van het proces. Als ondernemer heeft hij verschillende projecten tegelijk lopen. “Het liefst heb ik focus, maar ik vind het veel te jammer om mooie kansen te laten liggen.”

SPANNING EN SENSATIE

Online marketing ligt niet voor de hand in een video collectief. Maar Maarten liet al snel zien dat hij van grote waarde is. Want waar creatieven eindeloos door kunnen in een creatief proces, daar biedt Maarten kaders en structuur. “Ik houd graag controle en wil volop meekrijgen wat er speelt.”

Tijdens 48H Film Project – Aard rolde hij in de rol van producent. Of het nou een opblaaspop is of een levende schorpioen, Maarten regelt het. “Het hele plaatje moet kloppen, het gaat om details. Je kunt een productie nog zo goed voorbereiden, uiteindelijk loopt het altijd anders en moet je improviseren. Dat houdt het spannend.”

Doordeweeks heeft Maarten alles onder controle, maar in het weekend gooit hij zijn haren los. Je treft hem dansend in de après-ski bar of met een flugel aan zijn lippen. Ook voor een carnavalskraker kun je bij Maarten aankloppen. Zijn brein werkt als een jukebox dat op aanvraag Hollandse hits inzet.

HARD VAN BUITEN, ZACHT VAN BINNEN

In een wereld van harde cijfers heeft Maarten ook een zachte kant. Hij houdt zijn omgeving goed in de gaten. “Ik probeer er altijd voor ze te zijn, ondanks dat ik veel werk.”

Maarten ging bij het Hustle bestuur met de ambitie om Hustle nog harder te laten shinen. “Hustle is op de goede weg, aan het groeien en bezig een mooi portfolio te bouwen. Dat is leuk want dat opent nieuwe deuren.”

Who's Hustlin'